Валери Симеонов: Кирил Ананиев да си допълни заповедта, иначе трябва да пишат актове и на НОЩ

Политика
14:01 - 02 Юли 2020
1951
Валери Симеонов: Кирил Ананиев да си допълни заповедта, иначе трябва да пишат актове и на НОЩ

Препоръчвам министър Кирил Ананиев да си допълни заповедта, защото в противен случай първите, които трябва да изгорят с актове и санкции, са Националния оперативен щаб, които също говорят без маски. 

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в зала "Запад" на Народното събрание. 

"Всички разбираме и приемаме, че е така, защото при тях няма никого, който те биха могли да заразят, но това трябва да се оформи със съответния текст в заповедта, за да бъде тя точна и никой да не обвинява нито министъра, нито хората, които си позволяват да говорят без маски в неспазване на запеведта, в лицемерие и двуличие", поясни Симеонов.

Той препоръча касиерите в търговски обекти да не обслужва клиент без маска. По думите му това също би могло да бъде допълнено в заповедта на министъра.

"Между другото, още нещо да допълня. Има неща, които са обосновани от необходимостта да се предпазят останалите хора, но има и неща, които обективно са възможни. Това е например, когато разстоянието на човека, който говори, до следващия човек е 1.5 метра - 2 метра, естествено, че може да се направи изключение от заповедта", подчерта Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира и размера на глобата. "Глобата трябва да бъде сериозна и да води до своите дисциплиниращи последствия, защото 300 лв. даже е съвсем нормална глоба от гледна точка на глобите от Назазателния кодекс", заяви още Симеонов.