Валери Симеонов: Не ние, а ВМРО отказаха коалиция

До четвъртък твърдяха, че ще сме заедно, заяви лидерът на НФСБ

Общество
10:22 - 06 Февруари 2021
5090
Валери Симеонов: Не ние, а ВМРО отказаха коалиция

Не ние, а ВМРО отказаха да се явим в коалиция на изборите. Така че решението е тяхно, въпреки че до четвъртък твърдяха, че ще сме заедно.

Това обяви в ефира на БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Изненадан съм от решението, няма никаква политическа игра, добави той. Симеонов обаче посочи, че не им държи сметка за това, което са решили.

„Колкото по-малко чувства има в политиката, толкова по-добре”, коментира зам.-шефът на парламента.

„Имам упрек към Красимир Каракачанов, който до оня ден твърдеше, че ще се явяваме заедно - така забави нашите възможности да влезем в други разговори и договорки”, призна Валери Симеонов. Не мога да кажа, че е имало напрежение през последните месеци, работехме добре, вметна той. Междувременно Симеонов посочи, че

голямата грешка в коалицията е била парти „Атака”. „Впоследствие съжалихме, грешката се видя седем-осем месеца по-късно. Те просто имаха съвсем други цели”, каза лидерът на НФСБ.

Симеонов заяви, че ако не преминат 4-процентовата бариера, ще останат извънпарламентарна партия, но няма да приключват с политиката.

Първите ни задачи сега са стягане на структурите, до този момент нямаме оферта от партията на Цветан Цветанов или КОД на Петър Москов, но сме отворени за разговори към всички, освен ДПС, обобщи Валери Симеонов. В същото време

Валери Симеонов призна, че може би действително е бил катализатор на решението правителството да не подава оставка заради протестите през лятото.

"Не виждам смисъл да се отива на предсрочни избори 6 месеца преди редовните. Просто не беше патриотично да хвърляме държавата в едни безсмислени избори. Излизаме от този мандат абсолютно доволни и мога да изброя неща, които всички българи видяха и знаят и мога да кажа, че те са били приоритет на НФСБ", коментира още Симеонов.

Като успехи той посочи доходите: "Лично моя кауза беше минималната пенсия да се увеличи и тя вече е 300 лв, аз имам личен мотив да се боря за това, защото знам една 90-годишна жена какво може да си позволи със 160 лв". Като пример той посочи и завършването на защитното преградно съоръжение с Турция. "В България няма бежанци, няма нелегални, това беше лично моя кауза". Както и акция "Шум" - която в крайна сметка приключи с действащ закон и моите акции, които бяха обект на подигравка, дадоха резултат още 2017-2018 г", похвали се Симеонов.