Валери Симеонов: Президентската предизборна кампания започна

Политика
12:32 - 30 Юни 2020
1492
Валери Симеонов: Президентската предизборна кампания започна

Президентската предизборна кампания определено започна. Това заяви пред Нова тв лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод изнесените в публичното пространство компромати срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев и коментарите на президента Румен Радев.

Симеонов обаче подчерта, че предпочита да не взема страна във взаимни обвинения.

„Наслагват се 3 основни факта. На първо място министър-председателят реагира сдържано и избягва да коментира действията на президента. От страна на президента имаме непрекъснат стремеж за негативни коментари, упреци, намеци и цитиране на непотвърдени доказателства, което изключително сваля неговото ниво и на институцията. От трета страна имаме една прокуратура, която ни занимава с всякакви подробности на разследването, които нямат никакво отношение към основното обвинение за отпадъците", коментира Валери Симеонов. 

Той изтъкна, че него го интересува друго - дали братя Бобокови са виновни и има ли подготвено обвинение за внасянето на вредни отпадъци на територията на страната.

"Не чух има ли плащане за това, има ли корупция. На всеки бизнесмен никой не може да му забрани да звъни на когото си иска. Имам чувството, че в последните дни прокуратурата само рови в телефона на Пламен Бобоков и вади от там избирателни фрази. Трябва да се доказват тези неща и да се види дали са истина или не, а не да даваме присъди в студията и като президента, който дава присъди“, обобщи Симеонов.