Валери Симеонов приел идеята за листи без лидери

Целта не е да бъдем вождове, мотивира коалиционните си партньори Красимир Каракачанов

Новини
21:07 - 14 Май 2021
3062
Валери Симеонов приел идеята за листи без лидери

Част от лидерите на бъдещата патриотична коалиция прегръщат идеята на ВМРО за обединение за вота през юли, но без лидерите в листите. Шефът на Валери Симеонов одобрявал предложението. 

В четвъртък Каракачанов обяви, че за ВМРО най-добре би било да се яви само. Но предложи съюз на НФСБ на Валери Симеонов, “Воля” на Веселин Марешки и “Атака” на Волен Сидеров с условие нито един от четиримата лидери да не е в листите.

“Целта ни не е да бъдем вождове, да влизаме в парламента и да ставаме министри, а да служим на отечеството. Затова ги призовавам да помислят върху този призив”, каза Каракачанов.

Дотук със сигурност Валери Симеонов е харесал идеята на доскорошния си партньор, докато от останалите две партии още мислели по нея,пише “24 часа”.

Първоначално и Симеонов, и Каракачанов твърдяха, че не искат съюз с Волен Сидеров. А от ВМРО бяха твърдо против и такъв с Марешки.

Неразбирателствата са предимно между председателите, иначе обикновените членове на четирите партии работят добре заедно, обясниха промяната източници от т.нар. патриотични формации.

Тепърва обаче предстоят официалните разговори. В следващите дни лидерите ще се срещат поотделно, а ако успеят да постигнат съгласие, ще има и голяма среща за обща коалиция. В събота се очаква Волен Сидеров официално да каже как ще се явява “Атака” на вота.

В четвъртък Изпълнителният комитет на ВМРО прие 7 приоритета, за които ще настоява при сформирането на коалиция - подкрепа за малкия и среден бизнес, интеграция на малцинствата, справяне с демографската криза и промени в конституцията за повече правомощия на президента. Не е изключена коалиция и с ГЕРБ, ако подкрепят приоритетите, разясни Каракачанов. ВМРО искало и разговори с КОД на Петър Москов. Както “24 часа” писа, такива вече е имало неофициално, но засега решение няма.