Валери Симеонов: Забавихме се с мерките при третата вълна на пандемията

Новини
09:00 - 24 Март 2021
3509
Валери Симеонов: Забавихме се с мерките при третата вълна на пандемията

„Не можем да определим пътя като грешен или верен. Това е нов път. Когато пробиваш пъртина никога не може да си сигурен дали това е вярната посока. Не бива да бъдем прекалено критични. Националният оперативен щаб се състои от изключително достойни хора и много добри специалисти. България има късмет. Според мен леко се позабавихме с мерките при третата вълна на пандемията”, заяви лидерът на НФСБ и водач в Бургас от "Патриотична коалиция ВОЛЯ-НФСБ" Валери Симеонов.

В ефира на Нова телевизия той допълни, че в страната е висока смъртността от COVID-19 поради факта, че българите търсят медицинска помощ прекалено късно.

„Нека не забравяме, че населението в страната ни е застаряващо, което предразполага и към по-висока смъртност. Ненавременните действия се взеха не от щаба, а от политиците. Спрямо Сърбия, която взе изключително строги мерки и наложи вечерен час – страната ни се забави”, категоричен е Симеонов.

По въпроса за броя на поръчаните дози ваксини срещу COVID-19 той коментира, че не може да се търси упрек и става въпрос за точни науки, като броят на медикаментите е правилен.

По думите му в Изборния кодекс няма проблеми и техническите указания за броенето на бюлетините, за да се избегне хаос и забавяне на резултатите, могат да се опростят от ЦИК.

„Защо ЦИК не поискаха такова опростяване на протоколите по-рано, ако действително е трябвало да стане с решение на Народното събрание? Сега в последния момент ли го видяха? Изборният кодекс е приет от месеци. За съжаление бюрокрацията понякога не си върши работата по най-добрия начин”, посочи Симеонов.