Валери Соловей: Путин няма да го има в политиката през 2022 г.

Актуални новини
14:55 - 08 Януари 2021
2280
Валери Соловей: Путин няма да го има в политиката през 2022 г.

През 2022 г. Владимир Путин вече няма да го има в политиката. Това твърди проф. Валери Соловей, който гостува в ефира на руското Радио „Свобода“. Той се пошегува, че е започнала последната битка на чекистите с масоните, тъй като него го спрягат за масон или илюминат.

"В Кремъл много се боят от масови протести. Те получават всяка седмица сводки със сведения за увеличаващото се напрежение. Стремят се да оставят бъдещите протести без лидери.

Страхът им непрекъснато нараства, защото трябва да предадат властта на приемника на Путин до края на годината. Борбата между евентуалните наследници е жестока и скоро това ще се усети", коментира Соловей, цитиран от "Фактор". 

Още през ноември професорът хвърли бомба, като заяви, че руският президент скоро ще каже сбогом на политиката. „Владимир Путин ще се оттегли през януари, той има и по-тежък проблем от болестта „Паркинсон“, заяви тогава Соловей, позовавайки се на сигурни източници в Кремъл. Неговите думи бяха цитирани от редица световни издания, когато съобщиха за болестта на държавния глава на Русия и плановете му за слизане от властта през настоящата година.

Последва опровержение от страна на Кремъл, но професорът е категоричен, че информацията е вярна, с едно уточнение:

„Аз думата „Паркинсон“ не съм произнасял. Има и друго заболяване“.

„Назовават няколко кандидати за приемници на Путин в Кремъл – Дмитрий Медведев, Дмитрий Патрушев, а също името на дъщерята на Путин Екатерина Тихонова“, каза тогава Валери Соловей.