Валери Йорданов към Пападопулу: Колежке Ани, Вашите емоционални писания са пълни с неистини

Не съм целувал ръката на директора, отговори актьорът хъш

Изповеди
18:30 - 25 Юли 2023
30030
Валери Йорданов към Пападопулу: Колежке Ани, Вашите емоционални писания са пълни с неистини

Макар че актрисата от Народния театър Ана Пападопулу не посочи конкретно колегата си от трупата Валери Йорданов като един от тримата "активисти", "самураи" и "мускетари", както тя определи борещите се срещу директора Васил Василев, най-вероятно тя визира именно Йорданов като човека, "целувал ръка на директора". Звездата от спектакъла на Александър Морфов "Хъшове" се почувства длъжен да й отговори, след като все пак в коментари под нейната позиция във фейсбук изплува неговото име.

Ето отговора на Валери Йорданов към Ана Пападопулу:

"Към колежката Ани:
Не мислех, че е необходимо да Ви отговарям, но Вие попрекалихте, мила ми колежке... Ще си позволя да Ви изложа много малка част от събития и факти, които може би са Ви неизвестни или не-интересни. Може би са и маловажни за "хората на изкуството".

И понеже Вашите емоционални писания и коментари са пълни с... от изненада ще ги нарека "неистини", ще си позволя да Ви ангажирам с факти. Първият факт е, че не съм "целувал' ничия ръка, /освен на погребения на мои предци/. А на въпроса "защо съм стиснал ръката на директора" ще отговоря с думите, които му казах тогава: "Успех и успешен сезон на всички ни." И след това започна свличането...

По всички останали факти и въпроси неколкократно предложих на директора да обсъдим и да поговорим - публично. На предложението ми не беше отговорено, но то все още е валидно. Отправям го и към Вас, за да мога да Ви осветля и да не оставате в емоционално неведение.

Скъпа колежке Ани... Уверявам Ви, че основният мотив да има театър са Зрителите и вчера 1300 от тях внесоха своята подписка. Преди това бяха събрани повече от 6000 гласа в подкрепа на Ал. Морфов, а над 1000 зрители от Пловдив и Асеновград бойкотираха ръководството, а не Народния театър. Точно защото обичат театъра и не приемат управлението му.

С радост и загриженост, ако приемете поканата ми, ще Ви предоставя дългия списък с факти и въпроси...

Ваш колега: Валери Йорданов
/не Ви целувам ръка, извинете ме за нетактичността/"