Валери Йорданов: Колко актьори и служители, трябва да напуснем Народния, за да разберете, че там се случва нещо нередно

Скандалът със Сашо Морфов се превърна в "политическа отрова", смята известният актьор и хъш

Култура
10:55 - 18 Ноември 2022
9220
Валери Йорданов: Колко актьори и служители, трябва да напуснем Народния, за да разберете, че там се случва нещо нередно

Колко на брой, актьори и служители, трябва да напуснем Народния театър, за да разберете, че там се случва нещо "нередно"? Този въпрос зададе чрез профила си във фейсбук актьорът Валери Йорданов, който от години е в академичната трупа.

Една от звездите на Народния публично изложи и мнението си по скандала с режисьора Александър Морфов, който избухна в края на октомври след представлението "Хъшове". Валери Йорданов изпълнява ролята на Бръчков в емблематичния спектакъл, който се играе вече 16 години на сцената. Той публикува и снимки от постановката, която при управлението на Мариус Донкин бе свалена, а с идването на новия директор Васил Василев бе върната на сцената и продължава да се радва на огромен зрителски интерес.

Lupa.bg публикува коментара на талантливия актьор без редакторска намеса:

"Скандалът със Сашо Морфов се превърна в "политическа отрова". "Клоака"!!! НЕ МОЖЕ да се "надраска врата", като израз на протест, несъгласие, бунт, /като дъвка на стола на лош учител/, с ясно, открито и дълго изразени мотиви и опити за дискутиране. И след това да се характеризират тези действия, като "вандалска проява и насилие"....

А, в същата "Национална сграда и Държава", преди това да се свалят ПЕТ на брой постановки /на Ал. Морфов/, при ПЪЛНИ салони и от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО значение и неповторимост, в Съвременния Български театър, но "неудобни" на тогавашните "власт - имащи".... Да свалиш "История и Бъдеще" И НИКОЙ да не попита Политическите поръчители: ЗАЩО го направихте?!? КОГО ограбихте? Нас?...... "Свикнали" Ви изглеждаме, но навиците ви са вредни."