Валежи и гръмотевични бури и в близките часове

Новини
21:45 - 10 Юни 2021
1557
Валежи и гръмотевични бури и в близките часове

Пореден и съвсем не последен ден с гръмотевични бури и валежи. Само за 25 минути в село Факия, област Бургас, паднаха 20 литра на кв. метър.

Информация за градушка има за Омуртаг и Монтана, а в село Ивайло, област Пазарджик, при гръмотевичната буря поривите на вятъра надхвърлиха 80 км/ч.

И в близките часове на много места ще има гръмотевични бури и валежи. Без промяна ще остане времето и утре - след слънчевото начало, през втората половина на деня в много райони отново ще има валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остава и опасността от градушки.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 24° и 27°, в София - 22°, по Черноморието - от 22° до 24°. И там преди обяд ще бъде слънчево, но в следобедните часове на места също ще превали и прегърми. Ще бъде и ветровито, с умерен северен вятър. Температурата на морската вода вече е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините, по-добри условия за туризъм ще има през първата половина на деня. В следобедните часове - и там, в много райони ще има интензивни валежи и гръмотевици, както и условия за градушки.