Вълнения в Париж: Ще одобри ли Макрон хлорохина?

Актуални новини
21:33 - 09 Април 2020
5164
Вълнения в Париж: Ще одобри ли Макрон хлорохина?

Френският президент Еманюел Макрон посети днес Марсилия, за да разговаря с проф. Дидие Раул, който застъпва тезата коронавирусът да се лекува с хидроксихлорохин, предаде Франс прес, като се позова на изявление на Елисейския дворец. Срещата на Макрон с Раул е част от опитите на френския президент да си състави ясна картина за евентуалните методи на лечение на коронавируса.

Макрон бе посрещнат в Средиземноморския болнично-университетски институт, където работи Раул. Френският лидер зачести посещенията си в болници, но без присъствието на журналисти, за да се консултира с болнично-университетски екипи, участващи в клиничните изследвания на коронавируса, преди обръщението си към французите в понеделник вечер.

Френското президентство вече обяви, че карантината, която бе удължена веднъж до 15 април, ще продължи и след тази дата. Това става на фона на близо 11-те хиляди смъртни случаи от коронавирус във Франция. Президентството обяви, че Макрон, преди обръщението си в понеделник, ще се консултира с голям брой френски, европейски и международни, държавни и частни лица, за да подготви решенията, които ще обяви.

Проф. Дидие Раул, който се превърна в една от основните личности по време на кризата с коронавируса, публикува два научни материала за хидроксихлорохина, които, според него, доказват ефикасността му при лечението на коронавируса.