Вълнуващо! Съкрушеният Люис Хамилтън изпрати болида си в дома на болно дете

Британецът посвети победата си в Барселона на малкия Хари, трофеят от състезанието също е за него

Новини
16:08 - 14 Май 2019
4861
Вълнуващо! Съкрушеният Люис Хамилтън изпрати болида си в дома на болно дете

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бе разтърсен от трагична история в Съри, Великобритания, и направи голям жест към семейството, което я изживява.

5-годишният Хари Шоу има рядка форма на рак и лекарите са безсилни. Хлапето живее вероятно последните си седмици, но имаше най-радостният миг, когато в понеделник в двора на дома пристигна делегация от "Мерцедес", тима от Формула 1.

Малкият Хари и баща му бяха публикували в Инстаграм преди седмица снимки и видео от стаята на хлапето, облепена с плакати на Люис Хамилтън.

И бяха пратили пожелание за късмет към британеца преди Гран при на Испания.

Шампионът е видял съобщението и, видимо разтърсен от историята, прати обратно такова с обещание, че ще опита да спечели състезанието и да посвети победата на Хари.

Хамилтън финишира първи в Барселона и с първите си думи след това, изпълни обещанието.

Ден по-късно в дома на семейство Шоу в Съри бе докаран болидът на Люис, както и трофеят от Гран при на Испания.

Таткото и майката, както и Хари, се снимаха с тях, невярващи на гледката на огромния камион на "Мерцедес", стигнал до къщата.

Всичко това е организирано от Люис, който е обещал и лично да посети детето в следващите дни.

"Не го познавам лично, но това, което направи за Хари, е невероятно! В един изключително труден момент от живота ни, това ни даде голям тласък. Не мога да ви опиша как се чувстваме и колко много означава това за нас, след като Люис спечели състезанието и посвети победата на сина ни - каза бащата Джеймс Шоу. - Хари не можеше да повярва, че Хамилтън говори за него. Сега мисли, че Люис е най-големият му приятел, което е невероятно за едно 5-годишно момченце".

За съжаление болестта на хлапето се развива светкавично и това беше първото му излизане навън от три седмици насам.

Освен трофея от Барселона, Хамилтън подари на Хари и ръкавиците, с които се е състезавал в Каталуня, а също така записа и видеоклип за малкия си почитател.

Родителите на Хари - Джеймс и Шарлот, искат да говорят за болестта, за да могат да помогнат на други след това. Те искат да съберат достатъчно средства, за да се изследва саркома на Юинг.