Валя Балканска: Трябваше да съм текезесарка!

Певицата се върна към земеделието на стари години

Култура
20:56 - 12 Юни 2024
5229
Валя Балканска: Трябваше да съм текезесарка!

Изпълнителката на „Излел е Дельо хайдутин“ разкри, че от край време обича да прекарва повече време в градината си в Смолян, където сади цветя и различни плодове. И признава, че всъщност това е трябвало да бъде кариерата й, вместо музиката.

Когато била по-малка, всички си мислели, че Валя ще стане земеделски работник и наистина в началото тя се труди на полето. А като запеела, я чували чак в другото село. За щастие, дарбата ѝ я измъква от трудния селски живот и я праща да пее на личности като Тодор Живков, Леонид Брежнев, Бил Клинтън и папа Йоан-Павел Втори.

„Много се радвам на живота и оценявам времето, което имам. Чувствам се добре, когато съм в градинката ми и се занимавам с нещо. Всеки възрастен човек има нужда от интересно хоби“, споделя Валя Балканска.

По нейни думи, за да ѝ минава още по-приятно времето, винаги когато се труди, започва да си припява любимите български песни, а доста често се сеща и за миналото си.

Прочутата певица продължава да изпълнява обичаните си народни песни, като наскоро отпразнува 60-ата си годишнина на сцена. По паспорт Валя Балканска се казва Фейме Кестебекова. Родена е в семейство с турско самосъзнание, в Лъкът – махала със седем къщи на смолянското село Арда. Осиротяла на невръстна възраст с баща, загинал на фронта, малката родопчанка е надарена с гигантско гласище и невероятен слух. Израства с още 4 сестри и братя.