Вальо Михов : Няма изненада в избора на Гонзо

Бившият президент на БФС посочи, че Георги Иванов е направил много за българския футбол

Спорт
17:35 - 16 Март 2024
4914
Вальо Михов: Няма изненада в избора на Гонзо

Бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов заяви, че не е бил изненадан от избора на Георги Иванов като наследник на Борислав Михайлов. Легендата на Левски беше избран за управник на Футболната ни централа за следващите 4 години, след като беше предпочетен пред Димитър Бербатов от футболните клубове. 

„Не съм изненадан от избора на Георги Иванов за президент на БФС. Имах среща с него преди Конгреса и бях сигурен, че ще е той. Имам достатъчно опит, за да мога да го предупредя, че в България предателите са много. Особено във футбола. Изпитал съм го на гърба си и като президент на ПФЛ, и като президент на БФС, и като президент на ЦСКА. В Европа не съм предаван толкова, колкото в България. Много предатели, много нещо. Това се чудя, как сме успели да ги съхраним. Тези душички.

Аз съм убеден, че той е твърдо момче. Той гледа хората в очите и никога не е бил гузен. Смятам, че с общи усилия – той това го подчерта вчера, че еднолични решения няма да взима. Ще се допитва. Желая му успех. И вярвам в него, че ще е един бъдещ обединител“, каза Михов пред БНР.

Бившият президент на ЦСКА коментира и свършената работа от Борислав Михайлов за периода, за който бе начело на БФС.

„Аз бих казал така – с това, което направи за българския футбол – връзката с Европа, връзката с УЕФА и ФИФА, лобито, което създаде, видяхме каква база направи...има много положителни неща. Всеки гледа да очерни. Всеки гледа да каже, че е откраднал. Аз защо не се научих да крада, все покрай някой можеше да се науча. Не го видях това, може би тези неща стават по-тайно. Аз съм наивник на пределна възраст. Сигурно Боби Михайлов има и слабости и затова тръгнаха привърженици срещу него, но той си видя сега приятелите. Не може Георги Иванов да не се възползва от това, което е оставил като основа Боби Михайлов“, допълни Валентин Михов.