Вальо Златев щастлив с Камата на Балканиадата в Правец (ГАЛЕРИЯ)

Новини
19:22 - 02 Септември 2019
17768
Вальо Златев щастлив с Камата на Балканиадата в Правец (ГАЛЕРИЯ)

Легендата на българския футбол Христо Стоичков дойде на стадиона в Правец, за да се наслади наживо на Балканиадата по лека атлетика. Заедно с него бе и бившият шеф на „Лукойл” в България Валентин Златев. До тях бе забелязан вицепрезидентът на ИААФ Сергей Бубка. 

Сред гостите на най-голямото атлетическо събитието за годината са още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който откри Балканиадата. Пред зрителите излязоха президента на АБАФ, първи вице на европейската атлетика и председател на БФЛА Добромир Карамаринов, президентът на Международната федерация по лека атлетика Сър Себастиян Коу, шефа на Европейската атлетика Свен Арне Хансен и кмета на Правец Румен Гунински.

Спортният елит видя триумфа на най-добрата ни лекоатлетка Ивет Лалова. Тя спечели титлата в спринта на 100 метра. Ивет, която наскоро си осигури квота за олимпийските игри в Токио догодина, бе най-бърза с време от 11.53 секунди. Втора остана Диана Вайсман от Израел, която водеше до последните метри, но накрая бе изпреварена от Лалова. Трета остана другата нашенка в спринта - Ина Евтимова.

Вижте снимки откриването на Балканиадата и успеха на Ивет Лалова в галерията.

Снимки: Lap.bg