Вандал открадна табела на Петър Димков от Витоша и я монтира пред блока си

Новини
09:01 - 04 Юли 2019
11212
Вандал открадна табела на Петър Димков от Витоша и я монтира пред блока си

Неизвестен вандал е откъртил табела с мъдра мисъл на лечителя Петър Димков от планина Витоша, за да я монтира до пейките пред блока си в столичен квартал. За просташкия вандализъм алармира столичанинът Божидар Христов, който публикува снимка на задигнатата от Витоша дървена табела, на която е увековечено посланието на лечителя: „Не се отдавайте на свръхленост – това е прекаляване с бездействието“.

„Колко точно трябва да си тъп, за да отидеш до Витоша, да изкъртиш табелата от дървото, да я сложиш с миша опашка до пейките пред блока... сигурно докато си къркат биричката и ракийката да размишляват и медитират“, написа Бождар Христов под публикуваната снимка във Фейсбук.

Табелите с „вечни“ мисли на Петър Димков красят популярната „Алея на билките“ в планина Витоша в местността Златните мостове. Пътеката е била любима на популярния народен лечител. Пътеката „Алея на билките“ бе възобновена през 2014 г. по случай 80-годишнината на Природен парк „Витоша“ и в чест на големия български лечител. По маршрута са поставени 40 дървени табели с негови мисли. За съжаление те често падат жертва на вандали.

Табелите с мисли на Петър Димков, поставени на "Алеята на билките" на Витоша, често стават жертва на вандализъм