Вандали късат предпазните ленти в Пловдив

Десетки километри, опасващи градинки и паркове, са унищожени

Новини
12:25 - 30 Март 2020
1380
Вандали късат предпазните ленти в Пловдив

Пловдивските вандали не се плашат нито от генерал Мутафчийски, нито от глоби по 5000 лева. Въпреки забраната за посещения в паркове и градини и заплахите за жестоки санкции, недобросъвестни граждани се подиграват с властите.

Със скъсани предпазни ленти осъмнаха тази сутрин парковете и кварталните градинки в Пловдив. На входа в Дондуковата градина останаха само парчета от защитната преграда, видя репортер на "Марица".

Нанесени са големи поразии, наши служители работят неуморно и не смогват да ги възстановяват, потвърдиха от "Градини и паркове".

Откакто е въведена забраната за ползване на детските и спортните площадки и посещения в парковете, нарушителите са унищожили десетки километри ленти.

Имаме резерв от два - три километра, но гражданите трябва да знаят, че разходите се поемат от общинския бюджет и конкретно - от данъците на всеки от нас напомниха от предприятието.

Очаква се днес Общинският кризисен щаб в Пловдив да определи мерките, след като кметът Здравко Димитров предупреди, че режимът се затяга.