Вандали потрошиха Южния парк

Новини
14:00 - 11 Декември 2019
2948
Вандали потрошиха Южния парк

Вандали вилняха из Южния парк - изпокъсаха празничната украса, избутаха саксии с цветя и счупиха витрини. Неизвестните хашлаци са ритали и бутнали на земята големите саксии с цветя на едно от заведенията в градината. Изтръгнати и нахвърляни са и светещите лампички на пицарията.

Явно това се е видяло твърде малко на безделниците, затова са направили на сол и витрината на основната спирката на Южния парк - тази на улица „Нишава." "Около целия Южен парк са вършали. Спирката пред ул. "Нишава" е с разбити стъкла. После ми говорите че има полиция, има колкото да дебне обикновените хора за нарушения, но когато трябва да работят виждам САМО провали!", изля гнева си в социалните мрежи отвратен от гледката гражданин. 

Според живеещи в района, из южните квартали шестват банди от пияни и надрусани тийнейджърпи, които най-редовно освобождават агресията, като ритат и трошат каквото сварят в парка.

Грозната картина в една от най-красивите градини в София са видели първо майки с деца, тръгнали на разходка.

Възмущението от разрухата в парка заля социалните мрежи - десетки граждани се разяриха от поредната агресия и вандалщина в столицата. 

Коментарите на хората бяха, че това са хлапаци, разглезени от родителите, "Хора чиито родители са задоволявани прищевките им,били са много добрички при тати и мама. А навън хулигани,да пази Господ.”, изля гнева си възрастна столичанка.

„Това е културата ни някога за провинение ядяхме пердах, а сега ако има пердах, има и закон за насилие на децата. Това е наша татковина.”, написа друг в социалните мрежи.

Мнозина се възмутиха откъде идва тази злоба и гняв, за да рушиш нещо красиво, създадено за всички.  Това е липса на култура и домашно възпитание. Българска работа, злобна, обобщи проблемът живеещ близо до парка.