Вандализъм по време на опера

Паркингът вече ще бъде охраняван от полицаи по време на спектакли

Актуални новини
08:18 - 13 Август 2023
2504
Вандализъм по време на опера

За вандализъм по време на опера съобщава Нова тв. След спектакъл на Софийската опера и балет хора откриха автомобилите си със счупени прозорци.

На неохраняемия паркинг, на който спират всички за летния фестивал „Музи на водата”, все още стоят следите от счупените прозорци.

Малко след 23:00 часа вечерта вчера собственици на автомобили са били неприятно изненадани, когато ги откриват на буферния паркинг в началото на Панчарево със счупени прозорци и с щети по тях. Те паркират там вчера, за да отидат на спектакъла. По информация на МВР само във вчерашната вечер са разбити над 4 автомобила.

Петър Велков също открива автомобила си със счупен прозорец.

„В последствие се появиха още 4-5 човека, които бяха също със счупени прозорци. А отделно видяхме коли, които са се опитали да счупят, но явно не са успели и само са наранени”, разказа Велков.

„Викнахме полицията и чакахме 40-50 минути, звъняхме 3-4 пъти. Оказа се, че и на съседен паркинг се е случило това. Там е имало и кражба, при нас кражба нямаше”, разказва Велков.

И ако той вече е намерил начин да поправи щетите, то други потърпевши като Анимира Кръстева все още търсят вариант.

„Предното дясно стъкло е счупено изцяло. Няма как да се ползва колата на практика. Тя си е отворена изцяло”, обяснява Анимира Кръстева.

Всички помнят и думите на полицаите, които идват на място.

„Те споделиха, че това е нещо, което не се случва за първи път там. Аз това, което си говорих с тях, беше: „Поне сложете една табела - „Тук се чупят стъкла", за да може всеки да си прецени дали да поема този риск”, разказва Петър Велков.

От Софийската опера и балет отговориха за Нова тв, че не са поискали допълнително съдействие за охрана, защото не са били сигнализирани за подобен проблем. Кой е извършителят - до момента не е ясно.

„В една от тях имаше кръв и съответно взеха някакви проби, не знам, дано да завърши положително това разследване и да се установи кой е виновен”, казва Анимира Кръстева.

От днес когато има спектакли, паркингът ще бъде охраняван от полицаи след решение на общината.