Ванга не давала да се рови в Царичина

Съкровището на цар Самуил, първият човек, двуполово извънземно и тайнствена пирамида са само част от легендите около изкопаването на дупката

Нещо за четене
18:20 - 01 Август 2024
2329
Ванга не давала да се рови в Царичина

През 1990 година по заповед на Генералния щаб на Българската армия започват разкопки в село Царичина. Изпратена е информация от извънземна цивилизация, според която там се намира гробницата на първото същество, живяло някога на Земята. Съкровището на цар Самуил, първият човек, двуполово извънземно и тайнствена пирамида са само част от легендите около изкопаването от Българската армия на 160-метрова спираловидна дупка в селото. То се намира на около 30 км от София, но все още никой не знае истинската причина за мащабната военна операция "Слънчев лъч".

Всичко започва в края на 1990 г., когато на мястото пристига багер. Военните успяват да направят дупка от 2,5 метра, а след това с работата се нагърбват само висши офицери. Операцията се води лично от началника на химическите войски ген. Любомир Динев, в нея участват още полк. Цветко Кънев, полк. Делчо Наплатанов и дъщеря му - екстрасенсът Марина Наплатанова.

Офицери с калашници охраняват района, а местните се чувстват като при война.

Началото всъщност тръгва след сън на жителя на софийското село Димитър Кекеменов. На него му се явили духовете на Иван Вазов, Г. С. Раковски, Васил Левски и Христо Ботев. Те казали, че във вените му тече кръвта на Самуил и като негов потомък трябва да поведе българите. Дни по-късно мъжът пак сънувал същото, само че и точни координати къде е заровено имането на Самуил. По спомени Кекеменов чертае скица за скритото богатство, с която отива при шефа на асоциацията "Феномени" Стамен Стаменов. Двамата разказват историята пред началника на Генералния щаб на Министерството на отбраната ген.-полк. Радню Минчев и машината се задвижва. В екипа е и екстрасенсът Елисавета Логинова, която твърди, че разговаря с извънземна цивилизация и те ѝ посочват ново място на 100-тина метра встрани от старото.

Марина Наплатанова контактувала с космически разум чрез системата "Кики", докато Логинова общувала с извънземните чрез техниката РОРО. 

В мистичната дупка е излят бетон и обектът е запечатан.

"Ке стигнете един капсул. Какво е съдържанието - консервирано. Не знаете дали капсулът е под налягане. Що ке чините с оня маймун, бре? Жута маймуна - ни мъж, ни жена. Отвори ли се херметичнио капак, онова същество може да се съживи от въздуха. Що ке чините, питам, кога оно се пробуди и проговори?", казала Ванга.

Смята се, че тя била против копаеното и поискала то да бъде прекратено. Всичко свършва, след като е събрана група от експерти, които виждат намереното и обявяват, че са изубени време и близо 16 милиона лева, колкото струвала дупката в Царичина. Така на тогавашния министър на отбраната Александър Сталийски му писва и заповядва на 4 ноември 1992 г. операция "Слънчев лъч" да бъде спряна. В мистичната дупка е излят бетон и обектът е запечатан.