Външното ни министерство с важна информация за ситуацията в Нагорни Карабах

Новини
20:55 - 27 Септември 2023
2951
Външното ни министерство с важна информация за ситуацията в Нагорни Карабах

Министерството на външните работи (МВнР) следи отблизо и с голяма тревога развитието на ситуацията в Нагорни Карабах, се посочва в позиция на министерството, публикувана на сайта му.

„Приветстваме усилията, предприети от официалните арменски и азербайджански представители, включително вчерашната среща, проведена в Брюксел, насочени към прекратяване на всички военни действия и уреждане на ситуацията в Карабах, при пълно зачитане на суверенитета и териториалната цялост както на Република Азербайджан, така и на Република Армения, както и безусловно зачитане на правата на арменското население в региона“, пишат от министерството. 
 
В позицията допълват, че подкрепят и посредническата роля на председателя на Европейския съвет и усилията на неговия екип за постигане на конкретни и устойчиви резултати в преговорите между Ереван и Баку, включително подготовката за очакваната среща на лидерите на двете страни на 5 октомври 2023 г. в Гранада, в рамките на предстоящата трета среща на Европейската политическа общност.