Ваня Григорова : Фактът, че ГЕРБ толкова дълго не могат да си намерят кандидат , показва тяхното притеснение

Според нея работещите граждани са истинското конституционно мнозинство

Политика
13:36 - 21 Септември 2023
2141
Ваня Григорова: Фактът, че ГЕРБ толкова дълго не могат да си намерят кандидат, показва тяхното притеснение

"Фактът, че ГЕРБ толкова дълго не могат да си намерят кандидат, показва тяхното притеснение. Ако ГЕРБ не иска да се нагърби с наследството на ГЕРБ, това е достатъчно показателно за качеството на публичните политики, които се провеждат в Столична община". Това каза пред БНР Ваня Григорова, икономист, синдикалист, кандидат за кмет на София. 


"Включвам се в битката, за да продължа да защитавам правата на работещите. Решенията за трудовите възнаграждения, условията на техния труд се взимат на "Московска" 33. И защото от години виждам как хората с парите си плащат, за да може да се изработват закони и нормативи, които обслужват техния интерес. Затова е ключово важно гражданите, работещите да осъзнаят, че ако нямат свои представители на всички нива - местно, национално, европейско, няма как да разчитат, че някой ще се грижи за интересите им... Работещите граждани са истинското конституционно мнозинство, което трябва да поеме живота си в собствените си ръце. София трябва да бъде за всички". 

Според нея при разрешаването на проблема със зърнопроизводителите българският данъкоплатец е победеният.


"Земеделците имат причина да протестират от дълги години. Безспорно е, че много производители се обогатиха от политиката, която провежда Европейският съюз в този сектор. Затова не можем да виним някого, че се е възползвал е порочната европейска политика, която се провежда в земеделието... Относно миньорите, ние не сме спирали да правим протести и да се борим срещу върлите опити за унищожаване на българската енергетика. И това е от години наред".