Ваня Григорова: Копейкин ме прецака за кметските избори!

Време е да разкажа за хм... колебливите позиции на Костадин Костадинов, заяви звездата на новото ляво

Политика
10:01 - 08 Май 2024
2558
Ваня Григорова: Копейкин ме прецака за кметските избори!

Водачката на "Солидарна България" Ваня Григорова се оплака във фейсбук, че лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се е опитал да я преметне на кметските избори миналата година. Той дори отправил оферта към нея - да се откаже от надпреварата и да подкрепи кандидата на "Възраждане", ако социологическо проучване покаже, че той има повече шанс. Ако пък тя води, то тя ще получи подкрепата реципрочно.

Постът ѝ във фейсбук идва след този на Костадинов, в който той пише: "В момента не само Борисов гледа към Ваня Григорова. Пеевски също гледа натам. Даже Пеевски не само гледа, но и някой друг лев дава. "Възраждане" ви предупреди за нея. До сега не сме имали ситуацията, в която да сме казали нещо и да сме ви подвели".

"Време е да разкажа за хм... колебливите позиции на Костадин Костадинов. Миналата година след среща за бюджета в НС през юни Даниел Лорер ме заговори (още не бях приела поканата на БСП да съм техен кандидат за кмет). Поиска да направим с други кандидати "блок срещу езика на омразата", т.е. срещу "Възраждане". Отговорих му, че език на омразата използват те - ПП и ДБ. Техни, уж независими, експерти обикалят студия. Техни близки симпатизанти и членове изливат помия срещу опоненти. Техни маши маркират всички, чиято позиция не пасва на зададената от посолството, като разпространители на "фалшиви новини" и "четирихилядници". Накратко - отказах", започва разказа си тя. На излизане спряла пред парламента да си говори и с други депутати. В този момент спрял парламентарен автомобил. Излезе Костадинов, ръкува се с мен и заръча да предам поздрави. Познаваме се отдавна. Мъжът, с когото живея - Калин Първанов, беше писал статии за сблъсъка на Костадинов с Марешки преди години (ходи във Варна, запозна се с цялото дело срещу Марешки), разказва още Григорова.

"По-късно приех поканата на БСП и през различни хора към мен започна да идва една и съща оферта - десет дни преди първи тур да се направи социологическо проучване. Ако то сочи, че аз имам шанс, кандидатът на Възраждане ще се откаже и ще призове избирателите да гласуват за мен. Ако пък, според това проучване, той има по-голям шанс, аз се отказвам и призовавам хората да гласуват за него. Въобще не отговорих", казва още тя.

И разказва как няколко дни преди 29 октомври са публикувани социологически данни, която отрежда първото място на Антон Хекимян с 25%, на второ - Васил Терзиев с 23,8%, на трето кандидатът на "Възраждане" с 20,1%. "А аз? На четвърто място, доста зад третия с 16,2%. Чие е "проучването"? На агенция "Адлайн". Чия е фирмата? Според търговския регистър, собственик е Анна Володиева Христова (200 лв. капитал). Госпожата била сътрудник комуникации на парламентарната група на Възраждане.
Оставям изводите от офертата и "проучването" на всеки един от вас. След като номерът не мина, аз надвих кандидата на ГЕРБ и отидох на балотаж, какво направи Костадинов? Започна да публикува постове срещу мен. Включително в деня на балотажа. А след като помогна на посолствоТО да ме пребори в София, месеци по-късно продължава да се упражнява на мой гръб", пише още тя.

Григорова обяснява как в здравната комисия на СОС, която оглавява, не е направила нито едно предложение за разхищение на средства.

"Ако Костадинов твърди, че Пеевски ми дава "някой друг лев", е добре да има доказателства. А ако признава, че на него е дал, за да ме хули, няма да се учудя твърде много. Предателството в София също може да не е било безплатно", пише още тя.