Ваня Григорова: Не окупираме лявото, не искаме ничии крепостни избиратели

Профилът ми, както и на хората в листите, е проработнически, не крие кандидат-депутатката

Новини
08:26 - 04 Юни 2024
3658
Ваня Григорова: Не окупираме лявото, не искаме ничии крепостни избиратели

Ние не искаме да окупираме нищо, не искаме ничии избиратели, за които някой смята, че са негови крепостни избиратели. Това каза в предаването „Тази сутрин“ Ваня Григорова, която е кандидат за депутат на коалиция „Солидарна България“ и водач на листата за евроизборите.

„Не исках да се повтори случилото се на местните избори“, каза тя

„Нашите послания са насочени към хората, които не гласуват. Основният проблем на българската политическа класа е, че хората вече не искат да слушат. Това се вижда и през тази кампания“, обясни тя.

Ваня Григорова е категорична, че не се води борба за идеи, а за назначаване на дадени личности в министерствата и агенциите. Тя очаква, че политиката, която ще се води и след тези избори, ще е същата. Ето защо тя настоява за съществена промяна.
 
Според нея хората усещат разликите между БСП, „Солидарна България“ и „Левицата“. „Моят профил, както и този на останалите хора в листите ни, е проработнически, т.е. нашите политики са насочени към повишаването на доходите, намаляването на експлоатацията и подобряването на работната среда“, допълни тя.

Григорова смята, че ако един човек се чувства добре на работното си място чувства се оценен и пълноценен, той няма да търси трудова реализация другаде. Така според нея България ще спре да губи работна ръка в посока Западна Европа.

„И при нас има фокус към социално уязвимите хора, но ние сме се насочили към ключа за по-добър живот на всички българи, защото от данъците и осигуровките на работещите, от това дали те ще останат в България, зависи както благосъстоянието на пенсионерите, така и решаването на демографската криза в страната“, каза още тя.

„Борбата за социална справедливост не е спринт, а маратон“, посочи тя. Според нея всички леви партии говорят на едни и същи избиратели, но за нея е притеснително, че 60% от тях не излизат да гласуват.

„Когато започнах работа в синдиката, за мен беше изключително странно да разбера, че и между синдикатите у нас има конкуренция. Както синдикатите, така и левите партии, а също и десните партии, са хванали една малка група от хора, които са активни и благодарение на които все пак имаме някаква демократична система. Но всички изпускат от поглед разочарованите хора. Именно на тях говорим ние“, отбеляза още тя.

Ваня Григорова отбеля още, че „Солидарна България“ ще бъде конструктивна опозиция в следващия парламент и когато предлагат някакви промени, ще носят отговорност за това.