Ваня Григорова обеща: За абсолютно всяко дете в София - ясла и градина!

Частният бизнес искал да овладее тази ниша

Общество
18:51 - 19 Октомври 2023
4953
Ваня Григорова обеща: За абсолютно всяко дете в София - ясла и градина!

Ще работя за това за всяко едно от децата на София да има адекватна грижа. Това обеща кандидатът за кмет и водач на листата на местната коалиция „БСП за България“ Ваня Григорова на среща със специалисти, работещи в детски ясли. Тя разговаря с тях заедно с кандидатите за общински съветници Миролюба Станоева и Иван Кирилов. Място в детските ясли и градини за всяко едно дете е сред ключовите политики на Григорова и е приоритет на широката лява местна коалиция.

Ваня Григорова изрази мнение, че са необходими повече самостоятелни ясли. Тя обърна вниманието и върху друг важен аспект, свързан с детските заведения.

“Продължаваме борбата в детските ясли да работят медицински сестри, а не да бъдат подменени от други образователни специалисти, тъй като най-малките деца имат нужда не толкова от педагогическа, а от адекватна медицинска грижа", каза Григорова.

Миролюба Станоева, кандидат за общински съветник от лявата коалиция и самата тя директор на самостоятелна детска ясла, се обяви против идеята детски ясли и детски градини да бъдат разполагани в приземни етажи на частни кооперации и други неподходящи пригодени помещения. “Та те не разполагат с двор и с нормални условия за отглеждане на деца. Частният бизнес иска да овладее тази ниша и да създадат своите корупционни схеми”, за да получават гарантирани средства от разположените там детски заведения, коментира Станоева.

“Зад клишетата като “ремонт на ремонта”, “концесионнни договори” стои източването на общинския бюджет, заяви Ваня Григорова - Тези грешно похарчени пари могат да отидат за увеличение на заплати и за подобряване на материалната база в читалища, училища, детски ясли, детски градини и къде ли не другаде. Имаме сериозна нужда от дофинансиране на ключови публични дейности”, заяви Ваня Григорова. Тя заключи, че “столичният бюджет трябва да работи в интерес на гражданите, а гласът на нечутите да бъде чут.”