Ваня Джаферович: Когато стреляш пред децата си, това е падение

Тъжно ми е за Йомов, защото е добър футболист и трябва да възпитава, заяви бившият играч на Берое

Новини
15:45 - 17 Май 2022
2622
Ваня Джаферович: Когато стреляш пред децата си, това е падение

"Чета за случилото се на Околовръстното снощи и участието на футболиста на ЦСКА Георги Йомов в цялото това нещо. Стана ми много тъжно. Как е възможно това? После се чудим, защо няма футбол и спорт тук, при нас", попита Ваня Джаферович - бивш играч на Берое и Локомотив София. 

"Спортът на първо място трябва да е възпитателно средство и нещо, което ще учи децата ни да бъдат отговорни, да им формира характера в положителната посока, както и те да дават пример, след време като пораснат, на други хора", допълни хърватинът. 

"Основната роля в това нещо, имат треньорите, но най-вече родителите. Когато родител вади пистолет и стреля пред синовете си, е нещо покъртително и говори за тоталното падение на това общество, в което спорт и култура надали някога ще има", отбелязва с тъга в социалната мрежа един от победителите през годините в "Сървайвър".

"Жалко за Георги Йомов, който е добър футболист и национал на България, но още по-жалко за всички нас, които все повече и повече губим надежда и се отдалечаваме от нещата, които някога толкова много сме обичали", завърши Джаферович.