Йомови се предадоха в полицията след стрелбата на бензиностанцията

Общество
14:14 - 17 Май 2022
5439
Йомови се предадоха в полицията след стрелбата на бензиностанцията

По неофициална информация братът и бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов са се предали в СДВР във вторник следобед. Те се издирваха след стрелбата на бензиностанция на Околовръстното шосе в столицата. При нападението бяха ранени двама души.

Lupa.bg научи, че те са били посъветвани от адвокати да отидат сами в полицията и да твърдят, че всичко е било при самозащита. Самият футболист на ЦСКА Георги Йомов е разговарял с брат си и татко си и се смята, че и той ги е убедил да се предадат на ченгетата и да разкажат цялата истина.

Основната версия е, че семейство Йомови са предизвикани от мутри, защото пристигнали с бясна скорост в бензиностанцията. Не се знае дали пострадалите са фенове на "Левски". Очаква се дознатели да се запознаят с фактите и да решат дали ще предвижат материалите към прокуратурата. 

По информация на NOVA Йомов е задържан. Пред униформените той казал, че снощи на бензиностанцията между него и брат му и непознати за тях хора възникнал конфликт. По-късно в разправията се включил и баща му, който стрелял. 

В първите часове след стрелбата играчът на "армейците" заяви пред сайта на ЦСКА, че не е замесен в престъплението и е вкъщи, жив и здрав. По-късно обаче стана ясно, че е присъствал на екшъна. Дали ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, още не е ясно.

След инцидента на място е отишла и приятелката на футболиста -  поп фолк певицата Ариа. Тя е трябвало да прибере колата на Йомов. По-късно в социалните мрежи Ариа написа, че не е свидетел на случилото се.

Очаквайте подробности