Въобще, либерализмът е много як

Редно е да си спрем тока – все пак електричеството е изобретено от бял

Коментар
17:34 - 16 Юни 2020
4126
Въобще, либерализмът е много як

Ирини Зикидис*

Според мен е редно да си спрем тока (все пак електричеството е изобретено от бял), както и да се откажем от медицината като расистка наука, стъпваща върху супремасистките представи, че има 2 биологични пола. А знаете ли, че наскоро една либерална организация на чернокожи студенти във Великобритания настояваше да не изучава законите на Нютон, защото чернокожите имали собствена традиция, свързана с техните шамани? А знаете ли за друга либерална организация, вече на бели американски студенти, която не иска да изучава Шекспир, Байрон, Чосър, Стайнбек и т.н., защото са "твърде бели"?

Тъй и тъй съм подпалила моторетката, нека ви покажа какво значи либерален рак, с който ни облъчват западните либерални медии последните десетина години. Нека погледнем към тази впечатляваща публикация в Independent, посветена на „корените на белия супремасизъм на биологичния пол” и в частност на Джоан Роулинг - новият враг на либералите.

Авторът Al-Kadhi формулира няколко грандиозни извода (превод и коментар в ефир):

  • „Свидетели сме на необуздан многовековен бял супермасизъм, който ще бъде изкоренен от протестите” (Така ми, чупене на статуи и грабене на магазини му е майката);
  • „Неравенството, породено от капитализма, е неразривно свързано с привилегиите на белите хора” (Така ми, аз бял бедняк не познавам, всичките са оядени до уши и тънат в похот, филе от лаврак и мебели от Икея);
  • „Трансфобията (омразата към хората, сменили пола си) е пряко свързана със злокачествените структури на бялото надмощие” (Така ми, аз не познавам бял човек, който да не ходи да бие транс хора. Аз, например, като ударя две ракии, отивам на площад Македония);
  • „Наред с расисткия геноцид, британските колониалисти от миналото са отговорни за нелепата идея за бинарен пол - мъжки и женски” (Така ми, в мемоарите на капитан Дрейк има поне пет глави, посветени на това как ще елиминира 72-та пола, заварени на Карибските острови и ще въведе на тяхно място само два);
  • „Трансфобията изповядва нелепата идея, че полът на човека е бинарен и определен от чистата биология, а не от социалните, емоционални и психологически фактори” (Така ми, биологията е тъпа наука, аз, например, съм печелила национална олимпиада по биология и прокопсах ли в тоя живот?)
  • „Корените на трансфобията се намират в колониалната политика на белия супремасизъм, който през годините е премахвал различията между половете по целия свят.” (Така ми, аз съм сигурна, че Елизабет I по цял ден е хейтила хората със сменен пол, и елизабетинската епоха и британското просвещение са минали под знака на трансфобията);

Аз лично бих поздравила автора на статията и бих го попитала, в ролята му на представител на пакистанската култура, как стоят нещата в Пакистан? И защо седи и се мъчи в расистка Великобритания, а не се върне в родината си, където няма бял супермасизъм?

Иначе, какво да ви кажа. Освен културата (знаете ли, че класическата музика е расистка и потиска чернокожите, книгите на Марк Твен, Дикенс, Харпър Лий, Агата Кристи и т.н. ще бъдат забранени или редактирани, филми като „Отнесени от вихъра” - рецензирани, пародиите на Монти Пайтън - също), науката също се оказа расистка и супремасистка.

Според мен е редно да си спрем тока (все пак електричеството е изобретено от бял), както и да се откажем от медицината като расистка наука, стъпваща върху супремасистките представи, че има 2 биологични пола.

А знаете ли, че наскоро една либерална организация на чернокожи студенти във Великобритания настояваше да не изучава законите на Нютон, защото чернокожите имали собствена традиция, свързана с техните шамани? А знаете ли за друга либерална организация, вече на бели американски студенти, която не иска да изучава Шекспир, Байрон, Чосър, Стайнбек и т.н., защото са „твърде бели”?

Въобще, либерализмът е много як. Аз по-величествено тъпи хора от родните (здравейте, либерални инфлуенсъри) и чуждите либерали не познавам.

И още нещо - либералната доктрина не е поредица от епизодични течения. Тя е органична, изключително добре организирана и обхваща няколко сфери:

  • мултикултурализъм;
  • отричане на идеята за нация, род, родина, и осмиване на патриотизма като примитивен;
  • глобализъм;
  • незаконна миграция;
  • омаловажаване на престъпления, извършени от ислямисти;
  • политическа коректност за сметка на свободата на словото;
  • стигматизиране на белия хетеросексуален мъж като насилник;
  • силно ограничаване на християнството и отричане на достиженията на християнска Европа;
  • изключително мръсен флирт с исляма;
  • подкрепа на войни в Близкия изток (Здравей, Барак Хюсеин).

Нашите либерални инфлуенсъри и носители на експертиза също от години дават всичко от себе си за прокарване на част от темите на либералната кауза. Но мисля, че сега рязко ще обърнат палачинката - едно, че либералните грантове намаляха, второ, че на родна почва трудно ще защитиш чак толкова малоумни тези.

* Коментарът е публикуван на сайта Lentata.com