Въпреки рака на краля: Хари пак се скара с Камила

Беглецът не искал кралицата да присъства на срещата с баща му

Шоу
15:26 - 15 Февруари 2024
4147
Въпреки рака на краля: Хари пак се скара с Камила

Кавгите в кралското семейство не спират дори на фона на общественото притеснение около скорошното съобщение, че крал Чарлз III страда от неуточнен вид рак.

Информацията, съобщена официално от Бъкингамския дворец, предизвика мобилизацията на всички членове на семейството, включително и на Хари, който отлетя от дома си в Калифорния, САЩ, обратно в Лондон, за да види баща си. Посещението на херцога на Съсекс обаче не мина без драма, тъй като старите кавги с кралицата се появиха отново, опетнявайки визитата.

Завръщането на Хари в Лондон беше изпълнено със спекулации от момента, в който беше обявено, че той ще се прибере у дома. От евентуална среща с брат му принц Уилям до реакцията на баща му, когато го видя, всичко беше анализирано от всяка възможна гледна точка.

В крайна сметка един от предложените сценарии се превърна в реалност, когато източници, близки до двореца, разкриха, че принц Хари не иска да бъде в една стая с кралица Камила, когато разговаря с баща си. Въпреки че не се уточняват причините, визитата беше изключително кратка. Повечето източници твърдят, че срещата между баща и син е продължила само 30 минути, след което херцогът е напуснал двореца и се е върнал в дома си в Лос Анджелис.

Една от големите причини за враждата между Хари и Камила са мемоарите, които принцът публикува преди няколко месеца, в които той описва кралицата като „злодейка“ и „опасна“. Той също така я обвини, че го е "пожертвала на своя PR олтар", за да изчисти имиджа си в представата на британската общественост, че е причинила раздялата между тогавашния принц Чарлз и покойната принцеса Даяна.