Въпреки войната, в Киев се проведе музикалният фестивал „Атлас“

Младежи танцуваха и пееха заедно, а военни командири и известни певци пяха заедно любими песни

Култура
08:13 - 23 Юли 2024
1504
Въпреки войната, в Киев се проведе музикалният фестивал „Атлас“

Най-големият музикален фестивал в Украйна „Атлас“ се проведе в Киев, този уикенд, въпреки войната, предаде Асошиейтед прес. 

На сцената се качиха местни артисти, а не както преди войната, международни хедлайнери. Фестивалът се проведе в паркинга на мол, който бе единственият вариант да побере 25 000 души и при евентуално въздушно нападение би било най-безопасно.

Младежи танцуваха и пееха заедно, а военни командири и известни певци пяха заедно любими песни, пропити с национална гордост. 

На паркинга в подземието на търговския център различни военни части предлагаха интерактивни игри, за да привлекат дарения и евентуални доброволци за новобранци. Игра за стрелба от първо лице предлагаше на посетителите възможност да подобрят практиката за стрелба по мишени. В друг ъгъл медици предлагаха обучение по спешна медицинска помощ.

Фестивалът завърши в неделя с дългоочакваното изпълнение на украинския музикант и поет Сергей Жадан и неговата група Zhadan and Dogs. Жадан е прочут артист и е наричан "поетът на Донбас". „Това е просто малка почивка, възможност да си поемем дъх“, каза той, минути преди да излезе на сцената пред публика. „Най-важните неща обаче се случват там, на фронтовата линия“, допълни любимецът на украинската публика.