Въпроси на Lupa.bg: Пияна или пийнала е лекарката, отишла при мъртвото дете? Била ли е дежурна?

Медиците работят при трудни условия и напрежение, половин чашка след работа е просто необходима

Общество
12:22 - 11 Януари 2023
7763
Въпроси на Lupa.bg: Пияна или пийнала е лекарката, отишла при мъртвото дете? Била ли е дежурна?

Дете, което родителите са го возили без исканото от закона столче, загива при катастрофа. Трагедията е голяма, но в жертва след нея се превръща и лекарката, която според някои информации запалила своята кола и се отзовала на мястото да помага. В медиите пуснаха веднага гръмки заглавия, че тя пияна е отишла да помага на пострадалите. 

Да, устройството е отчело алкохол, но дали въпросната лекарка е била дежурна тогава, или са я изпратили по време на почивка заради липса на медици в болницата. От там мълчат подозрително, а се опитват да я защитят. Мирише на гнило!

"Една от лекарките, пристигнали на мястото на катастрофата със загинало дете във Врачанско във вторник, е била употребила алкохол. Това показал тест, направен на медика след сигнал от близките на жертвата, съобщи NOVA".

След като е "една от лекарките" и е дошла със собствената си кола, дали е била дежурен лекар?, питаме ние. 

Ако след работно време жената е пийнала половин чашка ракия, която изследването е отчело, виновна ли е тази жена? Всички знаем под какво напрежение работят тези хора, а малка доза алкохол е просто необходимост след работа, за да свали напрежението и този човек да издържи целия ужас и следващия ден. 

Д-р Лещарска е категорична, че лекарката, за която близките на детето твърдят, че е била пияна, не употребява алкохол. „Тази колежка е изключително съвестна. Дошла е със собствения си автомобил по-рано“, каза още директорът на Спешния център.

Ако е така, както беше описано по-горе, от болницата трябва мигновено да си понесат отговорността и да го заявят категорично, че имат икономически проблеми, липсват им лекари екипи. Шефовете обявиха още вчера, че тази жена е страхотен човек и голям професионалист, затова не трябва медиите да петним името й и да разбиваме кариерата, без да знаем цялата истина. Мъката е голяма, но и трезвен Супермен не би успял да прелети за 5 секунди и да съживи дете, затиснато от обърнал се в дере автомобил. 

Предполага се, че мъжът е карал с превишена скорост. Той е пострадал при опит с глава да разбие стъкло на входа на Спешния център след новината за смъртта на детето му.

Семейството има претенции към лекарския екип, отзовал се на сигнала.

Припомняме, че вчера при катастрофата загина 3-годишно дете, а майката беше транспортирана в болницата във Враца

Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни.