Варна с виртуална манифестация за 24-и май

Морската столица отвори празнична страница във Фейсбук за деня на буквите

Новини
15:23 - 20 Май 2020
2535
Варна с виртуална манифестация за 24-и май

Тази година морската ни столица ще празнува празника на писмеността виртуално. Варна отвори страница "Варна празнува 24-и май" във Фейсбук, където ще се събират празнични послания, клипове и снимки във виртуалното пространство.

Страницата вече събира видеообръщения и поздравления от образователната и културна общност в града. Инициативата е на дирекция "Образование и младежки дейности", откъдето подготвят и специален електронен вестник, посветен на тържествата.

В навечерието на Празника на буквите във Варна ще бъдат проведени и два безплатни пешеходни тура. Те ще бъдат на 23-ти май и за първи път обиколките ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на Туристическия информационен център.

Пешеходният тур на български език ще бъде на тема "Архитектурни бижута на булевард "Мария Луиза" и ще започне в 10.30 ч. Обиколката с водач на руски език е с начален час 11.30, а темата ще бъде "Централният площад на Варна". Времетраенето на обиколките е по 40 мин, броят на участниците е ограничен максимум до 15 души, а сборното място е пред офиса на ТИЦ.