Варна събира капачки за втора детска линейка

Новини
13:35 - 20 Април 2024
1315
Варна събира капачки за втора детска линейка

За девета поредна година на площада пред катедралния храм "Успение Богородично" във Варна беше дадено началото на традиционната благотворителна кампания на сдружение "Аз вярвам и помагам" за събиране на капачки. Целта е, както винаги, да се финансира закупуването на медицинска апаратура и втора детска линейка. Много хора дойдоха на събитието, което продължава до 14 часа.

"Кампанията "Аз вярвам и помагам" тази година прави девета година, а това е нашето десето юбилейно събитие за събиране на капачки. В момента събираме за втора детска линейка, само за бебета. Също така искаме да купим нова апаратура и много техника и оборудване за детска хирургия.

Тази година, тъй като миналата събрахме 410 000 лв., които направихме дарение, тази година искаме да съберем 1 милион лева и да направим България едно по-добро място", обясни Владислав Николов, инициатор на кампанията.  

На площада, за да подкрепят инициативата, дойдоха и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и кметът на града Благомир Коцев.