Върнаха монахиня от летище "София", моряк под карантина, защото... в столицата няма пристанище!

Народът втрещен от COVID мерките - хората се тъпчат като сардини по терминалите, негодуват и от рухналите подземни паркинги на аеропорта

Любопитно
16:00 - 23 Август 2021
8359
Върнаха монахиня от летище "София", моряк под карантина, защото... в столицата няма пристанище!

На поредния парадокс станаха свидетели хора, пристигащи си у нас от Испания. Родните представители на РЗИ върнали монахиня, която идвала у нас, за да бъде учителка, научи Lupa.bg.

Причината е, че не успели да проведат с нея нормален разговор, тъй като не знаели испански, твърдят очевидци на сцената.

"Идиотите върнаха една монахиня от Испания. Щяла да става учителка, не разбрах къде. Едно момче, което знаеше български и испански, видя, че всички документи са й редовни. Ако не беше той, щеше да е под карантина. Просто защото посрещачите от РЗИ на полет от Мадрид не знаят испански. Толкова по темата", споделя Деси Апостолова.

В същото време редица граждани негодуват от мерките, тъй като мислят, че са тотално занижени и неадекватни. Изисква се от пътниците да бъдат с маски, но в същото време са наблъскани един до друг - както в автобусите, превозващи ги от и до терминала, така и на самите опашки за паспортна проверка.

Също така има и други безумия, които със сигурност не са само на софийското летище.

"Проверка за PCR тест и карантина на летището. На хора с тест от Испания и карантина до направата на такъв в България, искат всички данни - адрес, номер, кой ще им пазарува и т.н. На мен, без предварителен тест и ясна от Испания карантина, ми поискаха само само номер и квартал? Нямам мобилен номер на мое име и кварталът не е от личната карта! И имам 24 часа свобода за пазар и т.н. Отдавна не търся логика. Но ме втрещи, че момче с ваксина и всички документи, работещ като моряк в Испания, ще бъде под карантина, защото... в София няма пристанище!", споделя своята позиция Теодора Дончева, публикувала мнението си в едно от най-големите групи за пътувания във Фейсбук.

Друга част от пътниците, ползващи услугите на летище "София", негодуват и от състоянието на сградите. Едно от тези места е и подземният паркинг на Терминал 2, който се използва най-често от хората.

"Паркингът на летището - Терминал 2, е пълна скръб! Покъртено като груб строеж. Тъмно, мрачно, неприветливо...", е коментарът на Васил Койнарев, излял душата си във Фейсбук.