Варненец заведе детето си на урок, докато е под карантина

Срещу 49-годишния Мартин започва досъдебно производство

Крими
16:38 - 17 Март 2020
4229
Варненец заведе детето си на урок, докато е под карантина

Второ досъдебно производство за неспазване на задължителната карантина ръководи Районната прокуратура във Варна. Този път това е срещу мъж, пристигнал от Италия, съобщават от пресцентъра на институцията.

На 16 срещу 17 март, 49-годишният Мартин М. нарушил предписаните от РЗИ – Варна, мерки за изолирането му след завръщане от Италия.

Мъжът пристигнал на летището във Варна на 7 март тази година с полет от Италия. При завръщането си попълнил формуляр, в който вписал данни за него и съпругата му. Уточнил, че няма личен лекар, и посочил, че ще бъде на домашния си адрес, след като бил уведомен за задължителната изолация за срок от 14 дни.

На 16 март служители на Първо РУ във Варна посетили адреса според указанията на кризисния щаб. Мартин М. не бил намерен там. Когато полицаите се свързали с него по телефона, той обяснил, че до минути ще си бъде у дома. Пред служителите на реда заявил, че е ходил по работа при адвоката си. Предупреден бил да спазва стриктно карантинния срок от 14 дни.

На последвалата днес нова проверка на адреса Мартин М. отново не бил открит. Отсъствието си от адреса обяснил, че е водил сина си на уроци.