Васил Божков пусна кодирани послания за изборите

Политика
13:16 - 10 Юни 2021
9823
Васил Божков пусна кодирани послания за изборите

Олигархът-беглец в Дубай с 19 обвинения у нас Васил Божков публикува на фейсбук страницата прелюбопитен плейлист с песни, които симпатизантите на партията му "Българско лято" да слушат за изборите. 

Прави впечатление, че освен известни летни хитове от българската естрада като "Две следи" на Д2 и "Ближи си сладоледа" на Дони и Момчил, в подбрания сет има и закодирани послания. 

Руши Видинлиев присъства с култовото "Всичко се връща", а Черепа се оказа и фен на американската сензация Били Айлиш, чиято "Bad Guy" също е включил в онлайн компилацията за избирателите си. 

Чалга в плейлиста няма, но пък еклектиката е забележителна - там той е включил една под друга "We Will Rock You" на Queen и "Let Me Blow Ya Mind" на рапърката Ив в дует с Гуен Стефани. 

Въпреки санкциите по закона "Магнитски" Божков надава ухо и към САЩ с "Miami" на Уил Смит от края на 90-те и култовата "California" на покойния 2Pac. 

Във втория сет песни, озаглавен "Слънце пече, Бойко реве, Лятото дойде", подбран от Божков в известна музикална платформа за онлайн достъп до музика, правят впечатление "Gold Digger" на Кание Уест, наравно с Шуменски влак на Тодор Колев и Шат! - на патката главата, изпълнява не от кого да е, а от Слави Трифонов навремето в Каналето. 

Разбира се, ползвана е и "Имам човек" на Ицо Хазарта, който не прави впечатление особено да долюбва Черепа. Бившият хазартен бос се оказа ценител и на музиката на Иво Димчев, като е включил "Корона, къш, къш" в своята тава. "Money, Money, Money" на АББА обаче е завзела челните позиции.