Васил Божков: "Левски" беше рекет

Новини
19:05 - 21 Май 2021 (обновена)
8814
Васил Божков: "Левски" беше рекет

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков направи любопитно изказване относно Левски. Както е известно, приближеният до него Георги Попов беше мажоритарен собственик на "сините" до лятото на 2020 година.

"Левски беше абсолютен рекет. Винаги съм подпомагал спорта, но когато ти кажат "взимаш Левски или бизнесът приключва", имаш ли избор", обяви Васил Божков пред Миролюба Бенатова в "Алтернативата".

Когато се срещна с феновете на Левски на "Герена" в началото на 2020 година, бизнесменът беше попитан дали е влязъл в клуба под натиск от страна на Бойко Борисов, тогава той заяви:

"Не ме е карал. Аз му казах: "дай да го взема и да оправя Левски. Миналата година, когато акциите бяха в Христо Йовов и Димитър Иванков, вие започнахте да негодувате. Той ми се обади и ми каза: "няма да го вземам аз, вземай го ти".

Дясната ръка на Васил Божков - Георги Попов, искал да се прибере в България още преди два месеца.

Бизнесменът не можел да понесе носталгията, която го обзела през последната над 1 година и отчаяно искал да се завърне в родината.

На няколко пъти Божков го спирал и му казвал, че е по-добре да остане в Дубай, защото на връщане в страната ни ще го арестуват и не се знае колко време ще прекара зад решетките на следствения арест.

Попов обаче бил категоричен, че дори да го арестуват, той ще прекара в килията най-много седмица и след това отново ще е на свобода.

В крайна сметка Попов надделял в решението си да се прибере на родна земя. Още с кацането си на българска територия той бe арестуван и отведен в килията.

Очаква се след 72 часа по мярката му за неотклонение да заседава наказателен състав на Специализирания съд.

Срещу Попов е повдигнато тежко обвинение за участие в организирана престъпна група.

Върховният съд на Обединените арабски емирства се е произнесъл, че бизнесменът Васил Божков не трябва да бъде екстрадиран по искане на българските власти, защото бил невинен за приписваните му 19 престъпления. Това твърди самият Божков.