Васил Божков се изправя срещу Борисов и Нинова

Новини
21:30 - 28 Февруари 2021
7323
Васил Божков се изправя срещу Борисов и Нинова

Укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков, срещу когото прокуратурата повдигна 18 възможно най-тежки обвинения, ще участва в парламентарните избори, съобщава "Стандарт".

Партията на Васил Божков "Българско лято" не успя да се регистрира за изборите, но постигна споразумение с "Българско национално обединение" да им предостави изцяло листите си. Той ще бъде водач на листата в 25 МИР в София.

Миналата седмица БНО на чалгаджията Георги Георгиев-Готи, даде 100% листите си на концесия на Божков. Съдът не регистрира Божкотоно лято за вота на 4 април. 

25 МИР в София, наличен лидерския район, сили ще мерят шефовете на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова. В същия изборен район партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" обяви, че ще издигне за лидер на листата си бившият волейболен национал Боян Йорданов, който е известен с прозвището Поразяващата лява ръка.

Вече е внесена и листата на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" в 25-и район. Тя се води от сценариста в телевизия 7/8 Филип Станев. Водач на листата на партия АБВ е Христо Колев, лидер на софийската организация на партията.

Листата си за вота вече са регистрирали и русофилите от ПП „Възраждане на Отечеството“, водена от лидера Николай Малинов. Той е бивш депутат от БСП, с награди от Медведев и Путин. Срещу него има дело за шпионаж в полза на чужда държава