Васил Божков скри „Майбах”-а от МВР (снимки)

Бронираната лимузина за 1,5 милиона лева се изпари заедно с хазартния бос, гаражите му се оказаха опразнени

Новини
10:30 - 31 Януари 2020
69298
Васил Божков скри „Майбах”-а от МВР (снимки)

Васил Божков е съумял да скрие на сигурно място целия си автопарк преди акцията на МВР и обиските в имотите и фирмите му. Хазартният бос, който бе обявен за издирване чрез Интерпол и е със 7 повдигнати обвинения, остави опразнен гараж за ченгетата, нахълтали в имението му – бившата резиденция на Тодор Живков „Аглика” в природен парк „Витоша”. От снимки, разпространени вчера от МВР, е видно, че просторния гараж в резиденцията с капацитет за 8 паркоместа зее опразнен с едно единствено возило – камуфлажен джип, ползван за придвижване от охранителите.

Празен гараж посрещна полицаите, нахлули в имението на Васил Божков

В последната година Васил Божков се придвижваше из София с брониран „Мерцедес Майбах” с ниво на защитата VR10, издържащ дори на обстрел с куршуми със стоманена сърцевина и гранати. Поръчковата лимузина струва 700 000 евро заради бронировката, а с регистрацията и данъците цената й достига 1,5 милиона лева! Разходите по поддръжката на тежащото близо 3 тона возило са гигантски – гумите се сменят на всеки 3 месеца, а цената им е 60 000 лева, по 15 бона всяка. Майбахът харчи и „скромните” 25 на 100.

Майбахът на Васил Божков, ескортиран от джип с охранители. Бронираното возило не бе открито от МВР при обиските в имотите на хазартния бос.

Освен бронирания като танк „Мерцедес” Васил Божков е скрил и двете си лимузини „БМВ” 7-серия, които понякога ползва, липсват и джиповете на охранителите му. Луксозни автомобили полицаите не са успели да открият и в гаражите на другите обискирани имоти и офиси на Васил Божков.

Божков ползва и 2 бронирани лимузини БМВ 7 серия, но те също не бяха открити в гаражите му

Изглежда, че най-богатия българин е решил да се застрахова, за да не последват возилата му съдбата на колите на туристическото семейство Арабаджиеви и Миню Стайков. При полицейските акции срещу тях бяха иззети ролс-ройси, бентлита и мерцедеси за милиони левове.