Васил Божков: Върна ли се, ще ме лекуват 8 месеца в килия!

„Изкараха ме олигарх, ограбил хората, действат като талибани!”, ожали се по Нова тв хазартния бос

Новини
09:18 - 31 Януари 2020
14440
Васил Божков: Върна ли се, ще ме лекуват 8 месеца в килия!

Обявеният за издирване от МВР Васил Божков даде поредно телефонно интервю, този път за сутрешния блок на Нова тв, в което се оплака, че срещу него се осъществява репресия.

„Води се злостна пропаганда. Никой не казва, че хазартните компании са внесли 500 милиона в НАП. Защо да дължа, когато тези компании не са спечели тези пари? В друго интервю посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния", каза Божков.. Той отрече да е предлагал подкупи на членове на Комисията по хазарта.

„Това са някакви твърдения на прокурорката, които нито са доказани, нито съм давал пари. Не могат да правят квалификации като олигарх, ограбил хората. Това е злостна пропаганда. Скалъпиха ми всякакви обвинения... Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенията на някои хора, които нямат никакво покритие. Те за мен са психично болни.

Точно за това не искам да се прибера, заради предложението за психологическа помощ. Ще ме държат осем месеца и ще ме обработват психологически. защо да им доставям това удоволствие? Нямам страх в момента. Мисля, че ще се стигне до съд, където всичко ще се изясни. Звънял съм един път на премиера. Исках да го попитам, защо подкрепя закона. Той не ми вдигна”, коментира Васил Божков.

И разкри, че са му предявени обвинения чрез служебен адвокат. „Аз малолетен ли съм, социално слаб ли съм?. Аз имам адвокати. Това е грубо нарушение на правата ми за защита. Ограбиха ми картините, ограбиха ми колекцията. Съпругата ми беше задържана за една нощ и после бе пусната. Те освен гьобелсова пропаганда са и талибани,..Може ли да унищожиш такова културно наследство. Отидоха с торбички и пликчета да носят артефакти, събирани от цял свят, някои от които са изнесени от България нелегално”, каза още Васил Божков.

Най-богатия българин, който е със 7 повдигнати обвинения, призна, че обмисля да изтегли цялото си семейство извън България, тъй като жена му е прекарала една нощ в ареста. "Казаха, че не е била задържана, но пренощува в ареста", разкри Васил Божков.

Той остана изненадан, когато научи, че в студиото влиза Цветомир Найденов, който на 5 декември 2019 г. подаде сигнал срещу него в Специализираната прокуратура. Предложението на Божков да остане на телефона, за да чуе какво ще каже Найденов обаче не се осъществи.