Васил Найденов пред Lupa.bg: Фики заслужаваше да пея с него в Капките! (ВИДЕО)

Изповеди
17:15 - 18 Май 2020
8428
Васил Найденов пред Lupa.bg: Фики заслужаваше да пея с него в Капките! (ВИДЕО)

Големият Васил Найденов сподели пред Lupa.bg, че е отишъл в шоуто "Като две капки вода", за да подкрепи и да пее с Фики Стораро, тъй като младият изпълнител напълно заслужавал подобна подкрепа. Миналия понеделник фолк певецът се превъплати в образа на Кеца и изпя неговия обичан хит "Сбогом, моя любов". Самият Васил Найденов беше сред публиката, а след това се качи на сцената и пя заедно с Фики. Стораро видимо бе много развълнуван, но и притеснен от присъствието на легендарния музикант и талантът му леко му изневери.

Журито даде средни оценки на Фики, докато зрителите чрез гласуване бяха доста по-благосклонни към Стораро и неговото изпълнение на "Сбогом, моя любов". Тази вечер е финалът на "Като две кап ки вода", като четиримата финалисти са Фики Стораро, Маги Джанаварова, Дара и JJ.

Васил Найденов сподели пред Lupa.bg, че до момента не е познавал лично Фики, но гледал изпълнението му на песента на Стиви Уондър "Isn't She Lovely" в шоуто и останал с много добри впечатления.

"Отидох да пея с това момче, което е завършило музикална гимназия и което се оказа музикално много грамотно, владее различни стилове, може да пее и друга музика, освен чалга, изключително възпитано е", не спести похвалата си Кеца. Синът на Тони Стораро е завършил поп и джаз пеене в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, но следвайки известния си баща се насочва към поп фолка. По време на участието си в "Като две капки вода" Фики обаче показа завидни гласови способности в различните музикални жанрове.

Стораро-младши бе сред петимата българи, избрани за над 110-членния международен хор „Гласове на младежката музика“, който участва в програмата по откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Това става след като диригентът Ричард Фростик направи кастинг в Националното музикално училище в София сред 1000 кандидати. Фики е голям фен на Васил Найденов и често по време на свои участия в клубове изпълнява и хитове на Кеца.

"Първата вечер, когато стартира "Като две капки вода" бях в София, тогава не бях на участие и гледах Фики как пя като Стиви Уондър и пя на много добро ниво. Поне от това разбирам. Бях възхитен, че един човек, който години наред се прехранва с поп фолк, изведнъж се оказа, че има богата музикална култура и че владее музикални термини. Той професионално е завършил музика, не като някои мои колеги, които половината не могат да говорят добре и говорят на диалект, но са звезди и в момента ги лансират. Окей, нека да има и такова нещо, но не може да се залага само на това", даде своето мнение Васил Найденов.

"За да пееш Стиви Уондър, трябва да владееш соул, да владееш фънк, различни стилове, а явно Фики ги умее и това му чест. Това е една от причините да отида и да пея с него. Иначе нямаше да отида. Не че се правя на велик, но ако  Фики не заслужаваше няма да отида. Той просто е добър певец и професионалист. Веднага си личи, когато един човек е професионалист, независимо колко е млад, независимо от това къде е роден, независимо от това какви стилове пее. Фики е прекрасен пример за това, което говоря", добави изпълнителят на "Телефонна любов".

"Аз самият съм от хората, които години наред не са се изказвали ласкаво пред медиите за попфолка. Преди години даже бях казал нещо, което беше много смешно и се чудеха как да го изтрият, тъй като бе казано в предаване на живо. В шоуто на Тодор Колев бях предложил националния химн да бъде „Оп са“. И някои хора получиха обрив, защото не можаха да го махнат," спомни си през смях Кеца. "Не бях мислил да кажа подобно нещо, просто ми дойде изведнъж, казах го, а след това някои хора се чудеха как да прекъснат предаването", добави Васил Найденов.

"Оказва се, че заедно с "Оп са", може да пееш и други стилове, при това доста по-добре от много по-претенциозни наши момчета и момичета, които се събличат голи само и само за да бъдат забелязани. Готвят, перат в сутрешни блокове, от сутрин до вечер ни занимават със себе си", коментира легендарният талант.

"Не познавах до този момент Фики Стораро. Но отидох, защото си заслужаваше. Мисля, че много от нашите колеги трябва да помислят как работят, как пеят, как свирят, какво измислят, какъв им е стилът, а не само да ни занимават с глупостите си. Много от тях подценяват драгия зрител или драгата публика. Има много интелигентни, възпитани и образовани млади хора. Много пъти след мои изпълнения в гримьорната идват 18, 20, 25-годишни момчета и момичета и с тях коментираме различни теми, но аз винаги засягам и тази тема. Никой от нас няма право да подценява публиката. Има публика за едни стилове и публика за други, но за мен важното е и самият изпълнител да бъде на достатъчна висота, да гледа не само как е облечен, но и как пее. Колкото и да е неприятно за някои хора, но това, което казвам е истина и те го знаят", заключи Васил Найденов пред Lupa.bg.


Очаквайте в близките дни обширно интервю с легендата Васил Найденов, което той даде специално за Lupa.bg. Кеца разкри как е прекарал социалната изолация, как се е чувствал и какво е правил по време на извънредното положение и сподели мнението си дали е възможно културният живот да се върне към нормалността. Обичаният певец коментира и какво го вдъхновява и какво го дразни в музикалния бранш и в живота.