Васил Терзиев: Денков и Василев проявиха загриженост за жителите на София

Намерихме решение за липсващите средства за ВиК инфраструктурата на столицата, заяви кметът

Новини
19:16 - 21 Декември 2023
3362
Васил Терзиев: Денков и Василев проявиха загриженост за жителите на София

"Намерихме решение за липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София. Заедно с Министерски съвет на Република България, не с общинския", съобщи във фейсбук профила си кметът на столицата Васил Терзиев.

"Министерският съвет одобри с постановление допълнителен трансфер за целеви разходи за ВиК инфраструктурата на града ни в размер на 32 156 348 лв. и допълнителен трансфер от 13 573 00 лв. за разходи за охрана на софийското метро за декември, за които също има недостиг в столичния бюджет.

Благодаря на министър-председателя Николай Денков, на министъра на финансите Асен Василев и на цялото правителство, че проявиха мъдрост и ангажираност към жителите на София, за разлика от Столичния общински съвет.

Изключително съм благодарен на моя екип и всички ангажирани дирекции в общината за неуморната отборна работа. Едновременно с това съм засрамен, че отново държавата трябва да спасява най-богатата община в България. И все пак това е пример, че има как общините и държавата да работят в синхрон в полза на гражданите и за практическото разрешаване на техните ежедневни проблеми", пише още Терзиев.