Васил Терзиев е следващият кмет на София (На живо)

Кандидатурата ще бъде обща - на ПП и ДБ, заедно със „Спаси София” и „Екипът на София”

Ексклузивно
19:21 - 27 Юни 2023 (обновена)
9231
Васил Терзиев е следващият кмет на София (На живо)

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на „Продължаваме Промяната - Демократична България” и почти сигурно - следващия градоначалник, който ще наследи Йорданка Фадъкова. Това обявиха от коалицията по време на пресконференция пред медии. Кандидатурата ще бъде обща, заедно със „Спаси София” и „Екипът на София”.

Това, в което аз най-много вярвам са свободните хора, които вярват в себе си и мечтите си и не ги е страх да ги реализират, започна Терзиев.

Как да създадем повече хора, които могат да създават стойности - за себе си и другите.

"Аз искам София да бъде един по-различен град. Град с бъдеще, град на бъдещето. За тази цел на нас ни трябват много хора, които да вярват в бъдещето. Тези хора ги има и с тях сме работили през последните месеци, за да изработим програма и да изберем кандидати за общински съветници", разказа Терзиев.

Той сподели някои от приоритетите си - училищата да са център на кварталите, да се реши проблемът с детските градини и да се уредят кварталите.

"Ние ще дадем повече правомощия на районните кметове. Това са хората, които са най-близко до гражданите. Независимо от коя партия са, те са избрани от гражданите", обяви Терзиев.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов каза, че е впечатлен от неговата история "да дава, не да взима". "Да разбира колко е важно всеки елемент на успеха да можеш да го върнеш към общността, от която си тръгнал...Ние всички разбираме колко важно е обединието за София, но винаги досега не ни е достигало нещо малко. Винаги досега това наше его се е обаждало в неподходящия моменти. И човекът, който можеше да застане по средата и да излъчва скромност беше Васил", каза Иванов.