Васил Терзиев готов да мине на детектор, за да изчисти имиджа си

Разбрах, че съм виновен за всичко, но няма да ме откажете, закани се кандидатът за кмет на София

Политика
21:41 - 05 Юли 2023
3185
Васил Терзиев готов да мине на детектор, за да изчисти имиджа си

"Последните дни чух какви ли не художествени измислици по мой адрес - истини, примесени с много полуистини, пълни лъжи и много креативно навързани манипулации. На повечето нелепици не смятах да отговарям и да слизам на нивото на пишещите, включително на политически лидери, от които бих очаквал повече класа. Явно съм ги надценил. Извинявам се. Извинявам се и за всички други проблеми от Освобождението досега. И тези, които тепърва предстоят. Разбрах, че съм виновен за всичко, може би не само в тази галактика".

Това написа във фейсбук кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев по повод нападките през последните дни, след като стана ясно за връзките на фамилията му с комунистическата ДС.

Той решил да наруши мълчанието си, тъй като според него "за пореден път се налага внушението, че честен успех в България няма. Зад всичко прозират генерали и куфарчета, “нечестен” и “привилегирован старт".

Бившият съдружник в "Телерик" Терзиев обясни: "Създадохме компанията без нито един лев и никаква външна подкрепа, освен безплатния офис и това, че нямаше нужда да си регистрираме фирма и да поддържаме счетоводство сами. За последното си плащахме междудругото, защото така е редно", поясни още той, допълвайки, че никога в компанията не са влизали пари от Държавна сигурност.

"Ако някой твърди друго – лъже. А за да докажа всяка дума, аз нямам никакъв проблем да отида на детектор на лъжата и да се види истина ли е написаното горе, или не.