Васил Терзиев: Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен

Не ни притеснява обжалването на изборите от страна на Ваня Григорова, заяви новоизбраният кмет на София

Новини
21:43 - 10 Ноември 2023
4272
Васил Терзиев: Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен

"Търсим надграждане и промяна на начина на работа в Столична община. Не ни притеснява обжалването на изборите от страна на Ваня Григорова, фокусирани сме по подготовката да влезем в управление", заяви в "Панорама" новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.

"Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен". Така в Панорама по БНТ новоизбраният кмет на София Васил Терзиев отговори на лидерът на ГЕРБ, който в деня на местните избори заяви, че кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" бил неблагодарен. 

„Съжалявам, че гласувах за Васил Терзиев. Така му предайте, щом така го е тълкувал, той е неблагодарен човек", заяви Борисов след като гласува на втория тур от местните избори. 

По думите на Васил Терзиев някои от ключовите инфраструктурни проекти трябва да бъдат довършени до края на годината.

Васил Терзиев поясни, че предизборната кампания е била трудна заради апатията на избирателите.

"Хората отказват да гласуват и нямат доверие в политическата класа. Всичко се персонализира по махленски начин", коментира Терзиев.
Той постави въпроса защо казусът с машините се е поставил точно в петъка преди изборите.

"Трудно ми е да си представя г-н Божанов да е отправял заплахи към когото и да било. Бяхме фокусирани върху опазването на честността на вота. Прекалено много неща и разделят, а за да решим големите проблеми на обществото е необходимо съгласие", подчерта Васил Терзиев.