Васил Терзиев реши: 17 септември - неучебен, но присъствен за учениците в София

Новината изненада някои директори, учители и деца

У нас
19:11 - 16 Септември 2024
2574
Васил Терзиев реши: 17 септември - неучебен, но присъствен за учениците в София

Кметът на София Васил Терзиев обяви 17 септември за неучебен, но присъствен ден за училищата на територията на Столична община. Поводът е честването на „Деня на София“.

Заповедта му е от днес (16 септември) и е качена на сайта на Регионалното управление на образованието в столицата.

"С придружително писмо заповедта да се насочи на директорите на училища и на началника на РУО- София-град – за сведение и изпълнение. Контролът във връзка с изпълнение на настоящата заповед възлагам на заместник-кмета на Столична община в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“, посочва още в заповедта Терзиев.

Новината изненада някои директори, учители и ученици. 

"Ей така като ти дойде една заповед в 16 ч., че на 17.09. е неучебен ден, но все пак присъствен ден! И те обземе едно спокойствие. От ефекта става дефект! Знам, че точно така не се прави", това заяви на фейсбук страницата си Диян Стаматов, директор на столичното 119-то училище и председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета.

Други училища успяха бързо да направят програма за утре и са предупредили ученици и родители - в някои са определени спортни дейности, в други ще раздават учебници, а в други ще посещават музеи и галерии.