Васил Терзиев се срещна с лидерите на партиите, от ГЕРБ не го уважиха

Другата седмица кметът ще отправи още една покана към Бойко Борисов

Политика
18:48 - 18 Ноември 2023
4716
Васил Терзиев се срещна с лидерите на партиите, от ГЕРБ не го уважиха

Столичният кмет Васил Терзиев покани днес на среща в общината лидерите на всички политически партии, представени в столичния парламент, за да обсъдят важните за София общи приоритети, които да бъдат отразени в бюджета на общината. Отзоваха се от БСП, "Възраждане", както и от "Синя София" в лицето на Вили Лилков. От ГЕРБ не дойдоха за среща.

На всички срещи днес темата за предстоящия в понеделник повторен опит за избор на председател на СОС не е била обсъждана и не е искана подкрепа за предложенията от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев. Това, според Васил Терзиев, е довело до обсъждане на важните за столицата политики, за което реално е била и поканата на новия столичен кмет към всички партии, представени в СОС.

Другата седмица той ще покани отново тези, които не се отзоваха днес, в това число и ГЕРБ. Георги Свиленски предложи решение за понеделник, а именно - всички да подкрепят кандидата на БСП.

Първи на "Московска 33" беше поканен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов - нито той, нито представители на партията обаче дойдоха на разговор с кмета Васил Терзиев. Заради ангажимент на Корнелия Нинова в Шумен БСП беше представена от зам.-председателите на партията и на парламентарната група Ирена Анастасова и Георги Свиленски. Още в началото на срещата Свиленски е повторил решението и на Изпълнителното бюро и на градския съвет, че БСП ще издигне свой кандидат и няма да подкрепи Борис Бонев за председател. Само че предложи изход.