Васил Терзиев: София има пари, но се управлява лошо

Липсата на амбиция е основният проблем на града, примиряваме се да сме жертви на обстоятелствата

Политика
08:47 - 28 Юни 2023
2153
Васил Терзиев: София има пари, но се управлява лошо

"Дълбоко вярвам, че успелите хора са тези, които трябва да се връщат към обществото. Идват моменти, когато трябва да направиш този избор - дали да стоиш отстрани, да гледаш какво се случва и да си недоволен, или просто да направиш нещо, когато имаш тази възможност." Това заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев на ПП-ДБ пред Нова телевизия.

„Аз съм имал доста политически предложения през годините, за различни роли от различни партии, включително имаше отворен разговор да бъда кандидат за кмет и на миналите избори. Тогава предложението беше от „Демократична България”. Бил ми е предлаган и министерски пост - икономика, иновации, още преди „Продължаваме Промяната

Обещанието ни е да решим много от тези проблеми и да изградим екип, които да ги изпълни, каза още той.

Да не се паркира в градинките, като се изграждат повече паркинги и зониране. 

Спиране на хаотичното строителство. В другите държави има стандарти как трябва да изглежда една сграда, каза още той. 

Проблемът с детските грани пък може да се реши с отчуждаване на имоти и по-голямо финансиране. За една година няма да се реши проблемът, но за 4 може. Това са 40-50 детски градини. Трудно ми е да приема, че може да се построят 15 сгради на една улица за година и не можем да построим 50 детски градини в цяла София за 4 години, каза още той.

Виждаме резултата от трите мандата на Йорданка Фандъкова. Виждаме добрите неща, като  метрото, но и всички недостатъци и неуредици. Нашите претенции не са, че нищо не е свършено. Спомням си София от времето на Янчулев и виждам колко път е извървял този град. 20 млрд. инвестиции през последните години какво сме получили като качество, каза още той. Искаме неща, които да не правим днес, да не се налага утре да ги ремонтираме, каза още той.

Липсата на амбиция е основния проблем на София, каза още той. Примиряваме се да сме жертви на обстоятелствата, обясни той.

Не е правилно един кандидат да финансира изцяло кампанията си, защото това значи, че ти не си успял да подадеш идеите си на други хора, каза още той. И обясни, че ще разчита и на дарения. Обещавам, че няма да крада и няма да изляза по-богат от общината. Парите в един момент нямат значение, каза още той.