Васил Терзиев върна скандален шеф, уволнен от Фандъкова

Вероятно кметът е бил подведен, не укоряваме него, твърди Георги Георгиев от ГЕРБ

Политика
14:09 - 01 Декември 2023
2927
Васил Терзиев върна скандален шеф, уволнен от Фандъкова

"Новите кадри на столичния кмет Васил Терзиев масово са познати лица, уволнени от Йорданка Фандъкова. Това заяви столичният общински съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев, който бе председател на Столичния общински съвет (СОС) в предишния мандат.

"Изключително сме притеснени от новото назначение на кмета Терзиев - уволнения от госпожа Фандъкова бивш вече директор на завода за отпадъци - Николай Савов

Този човек е уволнен във връзка с трагичен инцидент със смъртен случай под негово ръководство. Загинал е работник в завода за отпадъци, ден по-късно подаде оставка и зам.-кметът по екология.

Същият човек е осъден от ВКС във връзка с друга авария в "Кремиковци" с трима загинали и над 20 ранени. Тоест в две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая", добави още Георгиев.

"Васил Терзиев няма екипа, за който е говорил. Вероятно кметът е бил подведен, не укоряваме него, трябва да се провери кой го е предложил, за да е ясно как хора, които са уволнени заради смъртни случаи, се връщат на бял кон в Столична община.

Това ли са новите стандарти, това ли е подготвеният екип? Уволнени кадри на Фандъкова да бъдат връщани през парадния вход", заяви Георгиев.