Васил Терзиев започна с издънките: Не деля политиките на леви и десни

Дори да нямаме мнозинство в общинския съвет, ще търсим диалог с всички, заяви мултимилионерът

Политика
19:39 - 28 Юни 2023
4939
Васил Терзиев започна с издънките: Не деля политиките на леви и десни

"Обичам София, това е моят град, вярвам, че има много повече потенциал, искам да бъде град за пример." Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Васил Терзиев, кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и "Спаси София", който взриви дясната общност с потеклото си от семейство на агенти на Държавна сигурност.

По време на официалното представяне на кандидатурата си, Терзиев заяви два от главните приоритети, които си е поставил - инвестиране в училищата и борбата с проблема с детските градини.

"Другите две теми, които ще бъдат развити, са за прозрачно и честно управление, ангажиращо гражданите, и даване на повече възможности на районните кметове да имат средствата за облагородяване на кварталите", допълни Терзиев.

Той увери, че до края на юли ще се представят всички проекти, по които той и екипът му са работили. Терзиев също така съобщи, че ще се бори в полза на най-добрия интерес на софиянци.

"Важно е да мислим не толкова какви са проблемите, а по-скоро как да ги решим, върху какво да се концентрираме“, каза той.

Относно коментара на Йорданка Фандъкова за кандидатирането му, Терзиев заяви, че не е в интерес на обществото да се делят решенията на десни и леви.

"За мен са важни политиките, които създават най-добър резултат за софиянци. Не ги деля на десни или леви", каза той.

Главната цел, която Терзиев си е поставил, е победа на октомврийските избори.

"Да успеем да реализираме максимално добре нашите цели - да спечелим убедително изборите, да покажем нов модел на подготовка и един нов модел на управление, близък на гражданите", добави той.

Кандидатът за кмет на София също така заяви, че кампанията му ще е финансирана главно от дарения, с цел прозрачност.

"Няма да има абсолютно никакви изненади. Всичко ще се стремим да бъде прозрачно - от кампанията, до плановете, до управлението", каза Терзиев.

Добави, че обединяването на хора с различни възгледи е добра позната материя за него, с която се е сблъсквал и в корпоративния свят.

"Дори да нямаме мнозинство в общинския съвет, ще търсим диалог с всички. Моето разбиране е, че целта на всички 61 човека в общински съвет е да защитават интереса на софиянци. Това ще бъде общият приоритет", обясни той.