Васил Василев съди Камен Донев, нарекъл го "мижитурка"

Щом ти трябват 2500 лева, ела да ти ги дам, пени се актьорът

Култура
08:20 - 28 Април 2023
4764
Васил Василев съди Камен Донев, нарекъл го "мижитурка"

Насрочено е първото заседание по дело за обида, което директорът на театъра Васил Василев заведе срещу актьора Камен Донев. Василев се е почувствал обиден от интервю на Донев по Би Ти Ви, който го нарекъл „мижитурка”, „човечец” и казал, че „не е читав човек”.

Директорът на театъра настоява актьорът да бъде признат за виновен и да му плати 2500 лева за неимуществени вреди. Делото ще се гледа от Софийския районен съд. 

Заради историята с напрежението между уволнения режисьор Александър Морфов и директора Василев са образувани две дела. Първото е по иск на актьора Валери Йорданов срещу Васил Василев, който твърди, че здравословното му състояние сериозно се е влошило, след като научил, че е започнала проверка срещу неговия „духовен баща“ Александър Морфов. Заради това той заведе дело за претърпени неимуществени вреди като претендира обезщетение от 10 000 лв., но засега е предявил частичен иск за 1000 лв.

А именно второто дел е заведено от директора на театър към Камен Донев. 

Миналия месец, след като актьорът разбра, че ще бъде съден, покани Васил Василев на боксовия ринг. 

"Ако си мъж…

За огромно съжаление цялата тази история не се развива по времето на Сирано Дьо Бержерак, когато с радост бих предизвикал този човек на дуел с рапири или шпаги. Но все пак има една възможност той да защити честта си, ако тя е накърнена…. И това може да се осъществи на БОКСОВИЯ РИНГ - по правилата на класическия бокс, с професионално жури и рефер. Срещата може да се излъчва пряко по телевизията. Може да има и залози, приходите от които да постъпят за благородна кауза.

Абсолютно сериозен съм.

Чакам отговор.

P.S

Ако господин Васил Василев има нужда от пари, мога да му дам 2500 лв. веднага, без да ми ги връща.

Камен Донев - евентуален бъдещ директор на Народен Театър “Иван Вазов” или Министър на културата", завърши актьорът.